Recepti sauc “Gurķi gurķos”, jo nelielus gurķīšus sāla sarīvētu pāraugušu gurķu masa. Lielisks veids, kā izmantot arī citiem mērķiem nederīgos dārzeņus no dobēm!
Sastāvdaļas
1 kg nelielu gurķu
1 kg lielu un pāraugušu gurķu
2 ēdamkarotes sāls
7-8 daiviņas ķiploka
5 zariņi diļļu
1-2 ēdamkarotes sinepju
Pagatavošana
1․ Visus gurķus pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 3–4 stundām.
2․ Lielos un pāraugušos gurķus sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno sāli, sajauc ar ķiplokiem, kas izspiesti caur presi.
3․ Sterilizētās burkās liek dilles un dažas karotes gurķu masas. Virsū vertikāli kārto nelielos gurķīšus.
Šādam sastāvdaļu apjomam pietiks ar piecām 500 ml burciņām. Var izmantot arī citus tilpumus tā, lai kopējais būtu 2500 ml.
4․ Pieliek vēl rīvētos gurķus, lai izpildītu burkas līdz augšai.
5․ Vāciņu iekšējo daļu viegli ieziež ar sinepēm, un burkas aizvāko. Glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Sālīti gurķīši. Mucas vietā – dzeramā ūdens sešlitrenes! FOTORECEPTE
Mazsālīti gurķi maisiņā. 3 labākās receptes